flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась конференція «Судова реформа в Україні; досягнення та подальші кроки»

04 червня 2018, 13:06

1 червня 2018 року у м. Києві відбулась конференція «Судова реформа в Україні; досягнення та подальші кроки», організована Радою з питань судової реформи за сприяння Верховного Суду та програми підтримки виконання Україною рішень із захисту прав людини РадиЄвропи, у якій взяв участь голова Апеляційного суду Донецької області Олександр Лісовий

     З доповідями перед учасниками конференції виступили: Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо, Спеціальний представник Генерального секретаря Ради Європи в Україні РежісБрійя, Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер, заступник Глави Адміністрації Президента України, координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов,Голова Верховного Суду Валентина Данішевська,  Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков та інші відомі правники України. 

     Основний акцент у виступах доповідачів ставиться на те, що в Україні сформовано нормативні механізми захисту суддівської незалежності, формується високопрофесійний суддівський корпусу, реально, а не декларативно в державі почав діяти принцип верховенства права. Вся ідеясудової реформи полягає у тому, щоб правосуддя здійснювали висококваліфіковані, чесні, добросовісні і незалежнісудді.  

     Серед головних результатів реформи, які відзначили учасники заходу - зміни законодавства, перезапуск органів суддівського врядування, створення та робота нового Верховного Суду, реструктуризація судової системи, кваліфікаційне оцінювання усіх суддів держави та імплементація міжнародних стандартів щодо правосуддя.