flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники апарату Апеляційного суду Донецької області пройшли навчання у системі «Електронний суд»

15 серпня 2018, 15:40

9-10 серпня 2018 року працівники апарату Апеляційного суду Донецької області завітали до Київського районного суду міста Одеси  для проходження навчання у системі «Електронний суд».

          У навчанні взяли участь керівник апарату Апеляційного суду Донецької області Наталя Місько, начальник відділу документального забезпечення та контролю (канцелярія) Олена Космачевська, начальник відділу забезпечення діяльності судової палати у цивільних справах (м. Бахмут) Антоніна Томарова та заступник начальника відділу інформаційних технологій та захисту інформації Юрій Слесарєв.

          Протягом першого дня навчання суддя Оксана Куриленко та керівник апарату Світлана Федак ознайомили учасників заходу з організацією роботи суду. Працівники апарату відвідали кримінальну, загальну, адміністративну та цивільну канцелярії, ознайомились з процесом надходження та реєстрації документів в електронному форматі, а також з інформаційним центром, де змогли поставити свої запитання.

          Світлана Федак розповіла про запуск проекту «Електронний суд» та його переваги, найголовніші з яких – економія часу та коштів, а також про запуск ще двох проектів на базі Київського районного суду м. Одеси - «Створення громадського центру сприяння доступу до правосуддя в Одеській області» та Онлайн-суду.

          Після цього учасники відвідали кімнату прийому громадян, де дізналися про особливості подачі та реєстрацію позовних заяв в «Електронному суді».

          Спеціаліст з інформаційних технологій продемонстрував практичні аспекти роботи в системі «Електронний суд». Також учасники на практиці дізналися, як громадяни можуть подавати до суду позовні заяви в електронній формі.

          Під час другого дня навчання працівники апарату Апеляційного суду Донецької області ознайомились з кабінетом медіації, який працює в суді, поспілкувались з медіатором, яка розповіла про роботу цього кабінету, цікаві випадки, труднощі з якими вони зустрічаються та поділилась першими успіхами. Так, у Київському районному суді м. Одеси кабінет медіації працює у трьох напрямках: інформування, консультування та безпосередньо медіація (переговори).

          Після цього учасники завітали до Голови Київського районного суду м. Одеси Сергія Чванкіна, який розповів про стан запровадження проекту «Електронний суд», організацію роботи в суді та плани на майбутнє. Він зазначив, що очолюваний ним суд став пілотним у даному проекті в 2015 році, саме з того часу до суду в електронному форматі почали надходити обвинувальні акти, клопотання в рамках досудового розслідування, позовні заяви та інші документи.

          Колектив Апеляційного суду Донецької області щиро вдячний керівництву Київського районного суду міста Одеси за організацію навчання та теплий прийом, отримані під час навчання знання та досвід, а також за можливість дізнатися на практиці, що Електронний суд дійсно працює!