flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Оприлюднено Закон України "Про внесення змін до ЗУ «Про судоустрій і статус суддів»

08 серпня 2018, 08:37

У "Голосі України" оприлюднено Закон України "Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів" у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд".

Зміни, що вносяться до Закону «Про судоустрій і статус суддів» та Закону «Про Вищий антикорупційний суд», дозволяють забезпечити ефективне започаткування роботи та подальше функціонування Вищого антикорупційного суду, в тому числі його апеляційної палати, що стане суттєвим кроком у питанні протидії корупції в Україні.

Законом вирішуються деякі питання організації діяльності Вищого антикорупційного суду та гарантій діяльності його суддів, зокрема передбачено деталізацію діяльності палат вищих спеціалізованих судів та закріплення певної інституційної, організаційної, кадрової та фінансової автономії апеляційної палати вищого спеціалізованого суду.

Відповідно до Прикінцевих положень, цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім підпункту 9 пункту 2 цього розділу, який набирає чинності з дня початку роботи Вищого антикорупційного суду.

Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у зв’язку з прийняттям Закону України «Про Вищий антикорупційний суд»