flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів підвищили свою кваліфікацію

27 червня 2018, 09:07

18-22 червня 2018 року в м. Дніпрі Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено підготовку помічників суддів окружних та апеляційних судів та підвищення рівня їхньої кваліфікації.

          Участь у підготовці взяли помічники суддів Апеляційного суду Донецької області Оксана Айнагоз, Аліна Гончарова, Марія Ібраімова та Ольга Костенко.

Суддя Ленінського районного суду м. Дніпропетровська Максим Таус розповів про історичні моменти формування судочинства в Україні та напрямки реформування судової системи, а також висвітлив проблемні питання розгляду справ, передбачених статтею 124 КУпАП та можливості розгляду в одному провадженні справ щодо всіх учасників ДТП в судах першої та апеляційної інстанцій.

Про розгляд клопотань слідчим суддею про арешт майна, підстави накладення арешту на майно, скасування його арешту  та особливі порядки провадження в суді першої інстанції розповів доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, суддя Апеляційного суду Дніпропетровської області у відставці, кандидат юридичних наук Сергій Риб’янець.

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас висвітлила особливості психології діяльності працівника апарату суду та питання професійної етики працівників апарату суду.

Основні положення антикорупційного законодавства слухачам роз’яснив доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук Денис Голобородько. 

Питання щодо організації роботи суду з метою виконання Закону України “Про звернення громадян”, реєстрацію та облік звернень громадян висвітлила заступник керівника апарату Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська Оксана Бабай.

Суддя Господарського суду Запорізької області Оксана Ярешко у своїй лекції розповіла про європейську систему захисту прав людини та застосування договорів про правову допомогу з іншими державами.

Також в рамках навчання,  20 та 21 червня 2018 року помічники суддів взяли участь у тренінгах на тему: “Судочинство у справах про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією” та “Написання судових рішень у цивільному і кримінальному судочинстві. Роль помічника судді у сприянні здійсненню правосуддя”.

За результатами навчання помічники суддів отримали відповідні сертифікати НШСУ.