flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомляємо, що Апеляційний суд Донецької області працює у звичайному режимі

10 січня 2018, 14:29

 29 грудня 2017 року на офіційному веб-сайті Президента України оприлюднено Указ №452/2017 «Про ліквідацію апеляційних судів та утворення апеляційних судів в апеляційних округах», яким ліквідовано Апеляційний суд Донецької області та утворено Донецький апеляційний суд в апеляційному окрузі, що включає Донецьку область, з місцезнаходженням у містах Бахмуті, Донецьку і Маріуполі.

          Відповідно до абз.3 п.3 Розділу ХІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій та статус суддів», апеляційні суди, утворені до набрання чинності цим Законом, продовжують здійснювати свої повноваження до утворення апеляційних судів у відповідних апеляційних округах. Такі апеляційні суди у відповідних апеляційних округах мають бути утворені та розпочати здійснювати правосуддя не пізніше трьох років з дня набрання чинності цим Законом.

          Також відповідно до частини 6 статті 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у разі ліквідації суду, що здійснює правосуддя на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці (відповідних адміністративно-територіальних одиниць), та утворення нового суду, який забезпечує здійснення правосуддя на цій території, суд, що ліквідується, припиняє здійснення правосуддя з дня опублікування в газеті «Голос України» повідомлення голови новоутвореного суду про початок роботи суду.

          Отже, просимо звернути увагу на те, що Апеляційний суд Донецької області продовжує здійснювати свої повноваження у звичайному режимі до початку роботи новоутвореного суду.