flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови суду з ознайомчим візитом відвідав Раду Європи

28 грудня 2017, 08:38

18-19 грудня 2017 року у м. Страсбург в рамках Проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні»  відбувся ознайомчий візит для представників національних та регіональних органів влади, суддів, адвокатів, лідерів громадянського суспільства та інших зацікавлених осіб від України на тему «Стандарти Ради Європи з внутрішнього переміщення».

          Від Апеляційного суду Донецької області участь у заході взяв заступник голови апеляційного суду Донецької області у м. Маріуполь  Ростіслав Гєрцик.

          Під час заходу учасники мали можливість ознайомитися з Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні», діяльністю Групи Помпіду, практикою Європейського суду з прав людини з питань внутрішнього переміщення, розглянути питання щодо внутрішнього переміщення в аспекті Європейської соціальної хартії, а також відвідати Європейський суд з прав людини.

          Учасники заходу зустрілися з представниками Комітету з питань міграції, біженців та переміщених осіб Парламентської Асамблеї Ради Європи, представниками Комітету з правових питань та прав людини і представниками Комітету з питань Моніторингу Парламентської Асамблеї Ради Європи та ознайомилися з Європейською програмою з вивчення прав людини для практикуючих юристів (HELP).